Aldrig mer frusna fingrar och ett dött batteri

I förra veckan hade vi dryga tjugo grader varmt på uteplatsen så döm om min förvåning när jag häromdagen klev upp och noterade frost på gräsmattan. Visst att vädret vänder fort norröver men det här var ju extremt ovanligt. I vilket fall som helst klev jag upp, gjorde mina morgonbestyr och stegade sedan ut till bilen. Rutorna var täckta av ett lager is och jag svor tyst för mig själv då isskrapan låg undanstuvad längst in i garaget. Jag improviserade och rotade fram bankkortet som fick tjänstgöra som tillfällig isskrapa. Inga vantar hade jag heller så när bilrutorna var färdigskrapade var mina fingrar nästintill blåa. Sedan när jag skulle starta bilen hände ingenting. Motorn fnös i något som kunde likna ett hånskratt. Batteriet var stendött! Min man fick dra fram startkablarna och jag kom iväg dryga timmen sen. Nu har jag skaffat motorvärmare eftersom jag aldrig mer vill uppleva en liknande morgon.

Frost som täcker ett löv

This entry was posted on september 24, 2017 at 8:34 f m and is filed under Jakt. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply